ÚJRA! Alkotó Energia Videóverseny a fenntarthatóságért

ÚJRA! Alkotó Energia
Videóverseny a fenntarthatóságért

 

Környezettudatosan élsz? Törekedsz a fenntarthatóságra a mindennapok során? Van a környezettudatossággal, a fenntarthatósággal kapcsolatos ötleted, megoldásod, hétköznapi rutinod, amit megmutatnál mindenkinek és szeretsz videózni?

A RÉSZLETES LEÍRÁS PDF FILEBEN INNEN TÖLTHETŐ LE!

LEGYEN MINDEN NAP A FÖLD NAPJA!

FORGASS FILMET!

Filmeddel segítsd a fenntartható gondolkodás terjedését!

A versenyfilmek beküldésének határideje (online): 2023. november 22.(szerda). A verseny eredményhirdetése (online, élő): 2023. november 27. (hétfő) 15 óra.

Legyél részese a Paksi Atomerőmű, ÚJRA! Alkotó Energia programjának, egy videóval!

ÚJRA! ALKOTÓ ENERGIA
A Paksi Atomerőmű ÚJRA! Alkotó Energia programja azzal a céllal született meg 2016-ban, hogy népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését, elősegítve ezzel a légkör védelmét.
A kezdeményezés az elmúlt évek során milliókhoz vitte közelebb a Csináld magad! mozgalom eszméjét, és segített meghonosítani a hétköznapokban azokat az értékmentő megoldásokat, amelyek egyben a fenntartható életmód részei is. A mára online tudatoséletmód-magazinná alakult ÚJRA! Alkotó Energia információkat és ötleteket ad a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság kapcsán: olyan embereket és kezdeményezéseket, valamint vállalkozásokat mutat be, amelyek nem csak azért érdekesek, mert a fenntarthatóságot tűzték a zászlójukra, hanem azért, mert inspirálhatják is az olvasókat.

A magazin készítői a „kicsiben beszélünk a nagy dolgokról” hitvallását követve törekednek az információk minél színesebb és hétköznapibb átadására. Minél több ember számára szeretnék megmutatni, hogy mindenki tehet valamit közös jövőnkért, és ehhez elegendő „csak” a gondolkodás átállítása: növekedés helyett fenntarthatóság, hulladéktermelés helyett a tárgyak megjavítása és/vagy újrahasznosítása, eldobhatóság helyett értékállóság.

www.alkotoenergia.hu
www.facebook.com/alkotoenergia
www.instagram.com/alkotoenergia/

A VERSENY FŐTÁMOGATÓJA A PAKSI ATOMERŐMŰ
https://youtu.be/AyAWywLCp4I

A VIDEOVERSENY CÉLJA

A film tudatformáló eszközeivel hívjuk fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során. Elképzelésünk szerint, a verseny ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóság iránt elkötelezett, felelős magatartás terjedését.
Az így elkészülő rövidfilmek video-megosztó portálokon történő elhelyezésével sokak számára válnak elérhetővé, tanulságossá, oktató és nevelő hatásúvá.

 

A VERSENY KATEGÓRIÁI
1. Kategória
KÖRNYEZETTUDATOS HÁZTARTÁS/OTTHON
Ebben a kategóriában filmek témája olyan megoldások/módszerek életek (életformák) bemutatása történik, mely sokak számára követhető példa lehet. Komplex, a fenntarthatóságot több témában (pl. energia- és víztakarékosság; hulladékcsökkentés és –hasznosítás; megújuló energiaforrások használata; értékmentés; ökológiai/biológiai gazdálkodás, természetkezelés és építészet; fenntartható állattartás; tárgyak újrahasznosítása; szemléletformáló tevékenység; fenntartható vállalkozás; fenntarthatósággal kapcsolatos vállalkozás; stb.) is bemutató megoldások.

1/A: Városias/urbánus településen/élőhelyen
1/B: Falusias településen/élőhelyen

2. KATEGÓRIA
FENNTARTHATÓ KÖRNYEZET
Ebben a kategóriában a fenntarthatósággal kapcsolatos „részmegoldások”/fontosabb témacsoportok valamelyikének a hétköznapi életben már megvalósított, mások számára is követhető példázatként való bemutatása történik.

2/A: Minden, ami zöld (pl. közösségi kertek, permakultúrás kertek, erdőkertek, gang/erkélykertek és városi kertek, hidropóniás növénytermesztés, növényekkel a felmelegedés ellen, stb.)
2/B: ÚJRA! hasznosítás = kevesebb hulladék (pl. régi tárgyak újrahasznosítása,
maradékok és hulladékok hasznosítása, bútorfestés, vintage tárgykultúra,
ételmaradék újrahasznosítás, stb.)

FONTOS!
A versenyben kizárólag a saját magad vagy a családod, baráti köröd (tehát a közvetlen környezeted) által megvalósított megoldásokról készült videókat várunk!
CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

A VERSENY:
Segítsd a környezettudatos gondolkodást, életvitelt!
A megadott időszakban valamelyik kategóriában forgass egy filmet!

Küldj egy maximálisan 5 perces rövid videót, amiben bemutatod kiválasztott témád!
Nevezési díj, műfaji megkötés nincs. A forgatásnál bármilyen technika használható. Elkészült filmedet küldd el címünkre (info@pixeltv.hu ), az adatlappal illetve töltsd fel a YouTube-ra és a kapott linket (URL) is küldd el mail címünkre, a kiírásban szereplő
határidőig!
Videódat szakmai zsűri értékeli és az általa kialakított szempontok szerint hirdet eredményt!
Figyelembe veszik alkotásod tartalmát (életmód, ötlet, termék) és annak hatásos, filmes bemutatását.

NYEREMÉNYEK:
Helyezetteknek, díjazottaknak oklevél és tárgyjutalom

A VERSENY HIVATALOS WEBOLDALA
www.pixeltv.hu
A VERSENY LEVELEZÉSI CÍME:
info@pixeltv.hu
A versennyel, a játékszabályzattal kapcsolatos információkat a versenyhez
kapcsolódó weboldalon találod.
A verseny szervezője a Forgass a Földért Alapítvány (www.forgassafoldert.hu )

INFORMÁCIÓ/KAPCSOLAT:
Kindl Gábor
Forgass a Földért Alapítvány
kindlgabor@pixeltv.hu